Dizajn Enterijera

Dizajn enterijera pomaže u poboljšanju unutrašnjosti objekta postizanjem estetski ugodnijeg okruženja za ljude koji ga koriste. Akcenat je dat na planiranju kako bi se postigao funkcionalan dizajn i efikasna upotreba prostora. Dobar dizajn enterijera zahteva učešće visoko kvalifikovanih stručnjaka koji će pomoći u stvaranju unutrašnjosti koja nije samo funkcionalna, već je i sigurna i poštuje lokalne građevinske propise.

Dizajniranje enterijera je kreativna profesija koja se neprestano razvija i oslanja se na istraživanje mnogih različitih proizvoda i meterijala. Pored izbora proizvoda i materijala, boja se može koristiti kao moćno sredstvo prilikom ukrašavanja prostora. Dizajn enterijera zahteva dobro poznavanje boja i temeljno razumevanje njihovih psiholoških efekata. Boja se može koristiti ne samo za podešavanje raspoloženja, već i za definisanje odvojenih prostora i za pronalaženje puta.

Kombinovanje boja i nameštaja rezultira razvijanjem određenog osećaja za osobu koja doživljava prostor. Ovo može biti pozitivno ili negativno iskustvo. Boje i materijali mogu učiniti da se osoba oseća mirno, veselo, prijatno, stresno ili dramatično. Na isti način, pravilan izbor i kombinacija boja i materijala može relativno malu prostoriju da učini vizuelno većom, ali isto tako veća prostorija može izgledati manje nego što zaista jeste. Odgovornost profesionalca je da odabere odgovarajuće boje i materijale za prostor kako bi se ljudi koji ga koriste osećali ugodnije i uživali u njemu.

Cena dizajna enterijera

  • Planiranje i projektovanje enterijera, 8€/m2 NRGP.
    Minimalna cena 280€.
  • Planiranje i projektovanje enterijera sa 3D vizualizacijom, 15€/m2 NRGP.
    Minimalna cena 520€.
  • Kompletna usluga uredjenja enterijera, 19€/m2 NRGP.
    Minimalna cena 660€.